”Παρθενικά” κέρδη για την Corus στο εξάμηνο 2004

Η μεγαλύτερη χαλυβουργία της Βρετανίας, η Corus, ευνοημένη από την εκτίναξη των τιμών του ατσαλιού και τις περικοπές των δαπανών, κατέθεσε τα πρώτα κέρδη στην βραχύχρονη ιστορία της.

”Παρθενικά” κέρδη για την Corus στο εξάμηνο 2004
Η μεγαλύτερη χαλυβουργία της Βρετανίας, η Corus, ευνοημένη από την εκτίναξη των τιμών του ατσαλιού και τις περικοπές των δαπανών, κατέθεσε τα πρώτα κέρδη στην βραχύχρονη ιστορία της, αναβιώνοντας έτσι και το πρόγραμμα πώλησης ομολόγων 500 εκατ. ευρώ προκειμένου να επαναχρηματοδοτήσει το χρέος της.

Τα καθαρά κέρδη α’ εξαμήνου διαμορφώθηκαν στις 100 εκατ. στερλίνες έναντι ζημιών 125 εκατ. στερλινών πέρσι, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Philippe Varin, τονίζοντας ότι τα κέρδη β’ εξαμήνου θα είναι υψηλότερα.

Η Corus προχώρησε σε αύξηση των τιμών ατσαλιού δύο φορές στο πρώτο εξάμηνο για να καλύψει το αυξημένο κόστος των πρώτων υλών.

Από το 1999 που συστήθηκε η βιομηχανία από την συγχώνευση της British Steel και της ολλανδικής Hoogovens, η διοίκηση έχει προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας και διακοπή της λειτουργίας ορυχείων, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει περικοπές των δαπανών της τάξης των 100 εκατ. στερλινών κατά το εξεταζόμενο α’ εξάμηνο 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v