Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο της Ιαπωνίας

Με τον κίνδυνο πυρηνικού ολέθρου παλεύει τώρα η Ιαπωνία, μετά την έκρηξη στον αντιδραστήρα Νο 3. Προβλήματα στο σύστημα ψύξης και στον αντιδραστήρα Νο 2. Ο τραγικός απολογισμός από τον σεισμό ξεπερνά τους 10.000 νεκρούς.

Νέα έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο της Ιαπωνίας
Εντονότατη ανησυχία προκαλεί η έκρηξη δεύτερου πυρηνικού αντιδραστήρα στην Ιαπωνία αλλά και τα προβλήματα που παρουσιάζει το σύστημα ψύξης και σε τρίτο αντιδραστήρα.

Οπως μεταδίδει το CNN, σύμφωνα με αξιωματούχο της Ιαπωνικής κυβέρνησης, άλλος ένας αντιδραστήρας στην μονάδα Fukushima Daiichi απώλεσε τη δυνατότητα ψύξης. Το πρόβλημα εντοπίστηκε στον αντιδραστήρα Νο 2 τη Δευτέρα, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στο κτήριο που στεγάζει τον αντιδραστήρα Νο 3, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ιαπωνικής κυβέρνησης, Yukio Edano.

"Πιστεύουμε πως η έκρηξη υδρογόνου στο (κτήριο που στεγάζει τον) αντιδραστήρα Νο 3 προξένησε την παύση λειτουργίας του συστήματος ψύξης του αντιδραστήρα Νο 2", δήωλσε.

Τα επίπεδα νερού μειώνονται και η πίεση αυξάνεται εντός του αντιδραστήρα Νο 2, σημείωσε, ενώ γίνονται προσπάθειες να απελευθερωθούν αέρια και να εγχυθεί θαλασσινό νερό στον αντιδραστήρα αυτό. 

Η ιαπωνική κυβέρνηση προειδοποίησε αυτούς που διαμένουν σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων να παραμείνουν στα σπίτια τους. Η διαχειρίστρια εταιρία του αντιδραστήρα, Tokyio Electric Power, δηλώνει ότι 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη. Το πρακτορείο Jiji μεταδίδει πως 7 αγνοούνται, εκ των οποίων οι 6 είναι στρατιώτες.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, Ιάπωνας αξιωματούχος δηλώνει πως 22 άνθρωποι επιβεβαιωμένα έχουν μολυνθεί από τη ραδιενέργεια, ενώ υπάρχει κίνδυνος για ακόμη 190 άτομα. Τα αμερικανικά πολεμικά πλοία και αεροπλάνα που έσπευσαν στην περιοχή για να συμμετάσχουν στις ανθρωπιστικές προσπάθειες απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους.

Σημειώνεται ότι στην μονάδα Fukushima Daiichi υπάρχουν έξι πυρηνικοί αντιδραστήρες.

Εν τω μεταξύ,  εικόνες αποκάλυψης διαδραματίζονται στην Ιαπωνία, όπου ο αριθμός των νεκρών φέρεται να έχει ξεπεράσει τους 10.000, ενώ η χώρα, μετά τον σεισμό και το τσουνάμι, παλεύει με τον κίνδυνο πυρηνικού ολέθρου. Σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo, 2.000 πτώματα βρέθηκαν στις ακτές της περιοχής Miyagi, η οποία δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα από το τσουνάμι που ακολούθησε τον καταστροφικό σεισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v