Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O Carlos Slim στην πρώτη θέση του Forbes

Ο Μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Carlos Slim παραμένει στην πρώτη θέση της κατάταξης των πλουσιότερων ανθρώπων του περιοδικού Forbes. Ελληνική εκπροσώπηση στην λίστα με τον Σπ. Λάτση και τον Φ. Νιάρχο

O Carlos Slim στην πρώτη θέση του Forbes
Ο Μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Carlos Slim κρατά για δεύτερη χρονιά την πρώτη θέση στην κατάταξη των πλουσιότερων ανθρώπων του περιοδικού "Forbes", διευρύνοντας μάλιστα την απόσταση από τον Bill Gates και τον Warren Buffett

Ο Bill Gates βρίσκεται στη δεύτερη θέση, με περιουσία 56 δισ. δολ., ενώ ο Warren Buffett, ιδρυτής της Berkshire Hathaway, στην τρίτη, με περιουσία 50 δισ. δολ. Ακολουθούν δύο Ινδοί μεγιστάνες, ο Μουκές Αμπάνι και ο Λακσμί Μιτάλ.

Στην λίστα υπάρχει και ελληνική εκπροσώπηση καθώς στην θέση 219 βρίσκεται ο Σπύρος Λάτσης με περιουσία που αποτιμάται στα 4,8 δισ. δολ., ενώ στην θέση 459 βρίσκεται ο Φ. Νιάρχος με περιουσία που αποτιμάται στα 2,5 δισ. δολ.

Παράλληλα, στη λίστα του περιοδικού περιλαμβάνονται και 6 δισεκατομμυριούχοι που συνδέονται με το Facebook, και συγκεκριμένα ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο Σιν Πάρκερ, ο Πίτερ Θίελ, ο Γιούρι Μίλνερ, ο Εκουάρντο Σαβερίν και ο Ντάστιν Μόσκοβιτζ, που είναι και ο νεότερος στη λίστα, σε ηλικία μόλις 26 ετών.

Όπως αναφέρει το "Forbes", η περιουσία των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη αυξήθηκε κατά 25%, στα 4,5 τρισ. δολ., το 2011. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η αύξηση του πλούτου στις αναδυόμενες χώρες, μεταξύ των οποίων η Κίνα, η Ρωσία και η Βραζιλία. Είναι δε η πρώτη χρονιά όπου οι δισεκατομμυριούχοι από χώρες εκτός των ΗΠΑ ξεπερνούν τους 100.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v