Ο Jean Claude Juncker πρόεδρος του Eurogroup

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Jean Claude Juncker, είναι ο πρόεδρος του Eurogroup για τα επόμενα δύο χρόνια, με τη θητεία του να ξεκινά από τον Ιανουάριο του 2005.

Ο Jean Claude Juncker πρόεδρος του Eurogroup
Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Jean Claude Juncker, εξελέγη πρόεδρος του Eurogroup για τα επόμενα δύο χρόνια, με τη θητεία του να ξεκινά από τον Ιανουάριο του 2005.

Ο Jean Claude Juncker θα αναλάβει τα καθήκοντά του μετά τη λήξη της θητείας του τωρινού επικεφαλής του Eurogroup, του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών, Gerrit Zalm.

Μέχρι τώρα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης κάλυπταν τη συγκεκριμένη θέση, για ένα εξάμηνο, αναλόγως ποια χώρα θα προήδρευε τη συγκεκριμένη περίοδο.

Την απόφαση έλαβαν οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης, που αποτελούν και το Eurogroup.

Ο Jean Claude Juncker, που είναι πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου ταυτόχρονα, διευκρίνισε ότι πρωταρχική σημασία έχει η σταθερότητα των τιμών, καθώς και η βελτίωση της κατάστασης στην απασχόληση.

Ο Jean Claude Juncker στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, σχολίασε ότι δεν θα αντικαταστήσει τη Γερμανία και Γαλλία σε οργανισμούς όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και στην ομάδα των επτά (G7), αλλά θα είναι μαζί τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v