Κίνα: Με 15,9% κάλπασε η βιομηχανία τον Αύγουστο

Η ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής της Κίνας επιταχύνθηκε αναπάντεχα τον Αύγουστο, πυροδοτώντας φημολογίες περί αύξησης των επιτοκίων για πρώτη φορά σε εννέα χρόνια.

Κίνα: Με 15,9% κάλπασε η βιομηχανία τον Αύγουστο
Η ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής της Κίνας επιταχύνθηκε αναπάντεχα τον Αύγουστο, πυροδοτώντας φημολογίες για αύξηση των επιτοκίων για πρώτη φορά σε εννέα χρόνια.

Η παραγωγή αναπτύχθηκε 15,9% στα 455 δισ. γιουάν έναντι του Αυγούστου 2003, μετά την αναρρίχηση 15,5% του Ιουλίου, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία στο Πεκίνο. Οι ιδιώτες οικονομολόγοι περίμεναν, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, ρυθμό της τάξης του 15%.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας Zhou Xiaochuan ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι οι ρυθμιστές της πιστωτικής ζωής της χώρας θα αποφασίσουν εάν θα αυξήσουν το κόστος δανεισμού αφού μελετήσουν τα στατιστικά στοιχεία του Αυγούστου.

Ιδιώτες οικονομολόγοι προβλέπουν ότι η κυβέρνηση θα αυξήσει φέτος τα επιτόκια για να περιορίσει τον δανεισμό και τις επενδύσεις, καθώς θέλει να μειώσει σταδιακά την ανάπτυξη της οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v