Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Fed γίνεται όλο επιθετικότερη με τον πληθωρισμό

Διατηρώντας την αυστηρή φρασεολογία για τον πληθωρισμό,  ένα ακόμη κορυφαίο στέλεχος της Fed δεσμεύθηκε ότι δεν θα επιτραπεί στις υψηλές τιμές να «πάρουν κεφάλι» στην οικονομία.

Η Fed γίνεται όλο επιθετικότερη με τον πληθωρισμό
Διατηρώντας την αυστηρή φρασεολογία της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας για τον πληθωρισμό, μετά και την νέα εκτίναξη στις τιμές της βενζίνης, ένα ακόμη κορυφαίο στέλεχος της Federal Reserve δεσμεύθηκε ότι δεν θα επιτραπεί στις υψηλές τιμές να «πάρουν κεφάλι» στην οικονομία.

Ο κ. William Dudley, διοικητής της Fed Νέας Υόρκης, τόνισε ότι οι αγορές δεν θα πρέπει να έχουν καμία αμφιβολία ότι η κεντρική τράπεζα έχει την δυνατότητα και την πρόθεση να επιβάλλει αυστηρότερη πιστωτική πολιτική την σωστή χρονική στιγμή, ώστε να κρατήσει ελεγχόμενο τον πληθωρισμό.

Οι αξιωματούχοι της Fed έχουν εξαπολύσει φραστικό πόλεμο κατά του πληθωρισμού, γιατί δεν θέλουν οι πολίτες να αρχίσουν να προεξοφλούν υψηλότερες τιμές. Είναι πρακτικώς αποδεδειγμένο ότι, αν ο κόσμος περιμένει υψηλότερο πληθωρισμό, τότε έρχεται πράγματι υψηλότερος πληθωρισμός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v