Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιρλανδία: Οι πρώτες μετά-μνημονίου εκλογές

Οι κάλπες άνοιξαν στην Ιρλανδία, την πρώτη χώρα της ευρωζώνης που διεξάγει εκλογές μετά την αποδοχή μνημονίου οικονομικής διάσωσης.Ο αριθμός των ανεξάρτητων υποψηφίων ανέρχεται στο ρεκόρ των 233.

Ιρλανδία: Οι πρώτες μετά-μνημονίου εκλογές
Οι κάλπες άνοιξαν στην Ιρλανδία, την πρώτη χώρα της ευρωζώνης που διεξάγει εκλογές μετά την αποδοχή μνημονίου οικονομικής διάσωσης.

Η προσφυγή στις κάλπες ανακοινώθηκε ένα χρόνο πριν, λίγους μήνες μετά την διαπραγμάτευση του κυβερνώντος συνασπισμού με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ για το πακέτο διάσωσης 85 δισ. ευρώ, καθώς εμφανίστηκε ρήγμα ανάμεσα στο κόμμα Fianna Fail και τους Πράσινους.

Ο αριθμός των ανεξάρτητων υποψηφίων που ζητούν την ψήφο του ιρλανδικού λαού, ανέρχεται στο ρεκόρ των 233. Υπάρχουν 566 υποψήφιου βουλευτές που μάχονται για 165 έδρες στο κοινοβούλιο.

Το βάρος των μέτρων του προγράμματος διάσωσης αποτελεί το κυρίαρχο ζήτημα της εκλογικής αναμέτρησης, με όλα τα κύρια κόμματα να δεσμεύονται να το τροποποιήσουν.

Η ανεργία στην Ιρλανδία διαμορφώνεται στο 13,4% και τα επιδόματα ανεργίας περικόπηκαν πρόσφατα. Επιπλέον, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός οικονομικά πιεσμένων νεαρών ανθρώπων, που είχαν πάρει στεγαστικά δάνεια στο ζενίθ της οικονομικής ανάπτυξης, και η αξία των ακινήτων που αγόρασαν έχει πέσει κατακόρυφα σήμερα.

Σύμφωνα με τα ανεπίσημα μεγέθη, παρατηρείται μαζική έξοδος Ιρλανδών που αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό, με 1.000 άτομα να εγκαταλείπουν την χώρα κάθε εβδομάδα.

Η καταμέτρηση των ψήφων αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σάββατο το βράδυ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v