Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Σφήνα" Nasdaq στο DB με προσφορά για NYSE

Λίγες ημέρες μετά την καταλυτική πρόταση του Deutsche Boerse για εξαγορά του NYSE Euronext, ο αμερικανικός πάροχος Nasdaq OMX μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι με αντιπροσφορά για το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Σφήνα Nasdaq στο DB με προσφορά για NYSE
Λίγες ημέρες μετά την καταλυτική πρόταση του Deutsche Boerse για εξαγορά του NYSE Euronext, ο αμερικανικός πάροχος Nasdaq OMX μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι με αντιπροσφορά για το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, που θα τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει τον ηλεκτρονικό ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Reuters, τo Nasdaq OMX Group θα κάνει ανταγωνιστική προσφορά στο NYSE Euronext για να μην μείνει «απέξω» από τον χορό των μεγάλων χρηματιστηριακών συγχωνεύσεων, τα οποία σπεύδουν να μεγαλώσουν τις δυνάμεις τους με συγχωνεύσεις.
 
Η  εξαγορά του NYSE είναι μια από τις εναλλακτικές που έχει το Nasdaq, για να αντιμετωπίσει τους μικρότερους ανερχόμενους ανταγωνιστές, όπως η BATS Global Markets, που την περασμένη εβδομάδα αγόρασε την ανταγωνιστική Chi-X.

Οι εναλλακτικές του Nasdaq είναι συγχώνευση με το IntercontinentalExchange ή το Chicago Mercantile Exchange, προκειμένου να αντιμετωπίσει την προτεινόμενη εξαγορά του NYSE έναντι 10,2 δισ. δολ. από το Deutsche Boerse, που προτάθηκε πρόσφατα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v