Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Σε επίπεδα ρεκόρ οι τιμές κρέατος

Οι τιμές εκτρεφόμενων ζώων στις ΗΠΑ αναμένεται να ανέλθουν σε ρεκόρ στα επόμενα δύο τρίμηνα, καθώς οι αγρότες μειώνουν τα κοπάδια, ενώ οι εισαγωγές χοιρινού στην Κίνα αυξάνονται ταχύτατα.

ΗΠΑ: Σε επίπεδα ρεκόρ οι τιμές κρέατος
Οι τιμές εκτρεφόμενων ζώων στις ΗΠΑ αναμένεται να ανέλθουν σε ρεκόρ στα επόμενα δύο τρίμηνα, καθώς οι αγρότες μειώνουν τα κοπάδια, ενώ οι εισαγωγές χοιρινού στην Κίνα κινούνται στα υψηλότερα επίπεδα από 1992 και οι εισαγωγές μοσχαρίσιου κρέατος σε υψηλό τριετίας, σύμφωνα με την Societe Generale.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια χοιρινού κρέατος θα ανέλθουν στο ρεκόρ των 1,10 δολ. ανά λίβρα στο β΄τρίμηνο και οι τιμές ζώντων μοσχαριών στο ιστορικό ρεκόρ των 1,30 δολ. ανά λίβρα στο γ΄τρίμηνο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Societe Generale.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας, οι κινεζικές εισαγωγές χοιρινού θα αυξηθούν 5,7% το 2011 και οι αγορές μοσχαρίσιου κρέατος 43%.

Οι διεθνείς τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν 28% τον προηγούμενο χρόνο και ανήλθαν σε επίπεδα ρεκόρ τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v