Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Και η America Movil μελετά εξαγορά της Polkomtel

Η America Movil είναι πιθανό να συμμετέχει στην δημοπρασία ύψους 4 δισ. ευρώ για την απόκτηση της Polkomtel, σε μια κίνηση που σηματοδοτεί την απομάκρυνση από την Σερβία.

Και η America Movil μελετά εξαγορά της Polkomtel
Η America Movil του Carlos Slim, είναι πιθανό να συμμετέχει στην δημοπρασία ύψους 4 δισ. ευρώ για την απόκτηση της Polkomtel, σε μια κίνηση που σηματοδοτεί την απομάκρυνση του ζάμπλουτου Μεξικανού επιχειρηματία και επενδυτή από την Σερβία, προς την Πολωνία.

Ο CEO της America Movil δήλωσε στο περιθώριο συνεδρίου κινητής τηλεφωνίας στην Βαρκελώνη, ότι θα αποφασίσει την επόμενη εβδομάδα εάν θα πλειοδοτήσει για την Polkomtel, την μεγαλύτερη επιχείρηση κινητής στην Πολωνία.

«Σκέφτομαι να κάνω προσφορά για την Polkomtel, αλλά σκέφτομαι και να μην κάνω προσφορά για μερίδιο της Telekom Srbija," δήλωσε ο κ. Hajj.

Η Vodafone και αρκετές κρατικές πολωνέζικες επιχειρήσεις έχουν βάλει μπρος τον διαγωνισμό της Polkomtel, που αναμένεται να αναδειχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες μοχλευμένες εξαγορές στην Ευρώπη, μετά την κρίση.

Οι εν λόγω πάροχοι επιθυμούν την πλήρη έξοδο από την επένδυση, ενώ δεν τίθεται προς συζήτηση αυτή την περίοδο το ενδεχόμενο εισαγωγής στο χρηματιστήριο.

Η αιγυπτιακή Orascom Telecom, η σκανδιναβική TeliaSonera, η ισπανική Telefonica και η νορβηγική Telenor, πιστεύεται ότι ενδιαφέρονται για την πολωνική επιχείρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v