Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα ύψη η αισιοδοξία για Wall - ευρωαγορές

Οι fund managers έχουν την πιο αισιόδοξη άποψη της τελευταίας 10ετίας για τις διεθνείς αγορές, σύμφωνα με την έρευνα Φεβρουαρίου της Merrill Lynch, με καθαρό ποσοστό 11% "overweight" στις ευρωπαϊκές μετοχές.

Στα ύψη η αισιοδοξία για Wall - ευρωαγορές
Οι fund managers έχουν την πιο αισιόδοξη άποψη της τελευταίας δεκαετίας για τα διεθνή χρηματιστήρια, σύμφωνα με την τακτική έρευνα της Merrill Lynch.

Μεταξύ των 188 διεθνών θεσμικών διαχειριστών κεφαλαίων από όλο τον κόσμο, που ερωτήθηκαν, καθαρό ποσοστό 67% δηλώνει ότι έχει θέσεις "overweight" στα διεθνή χρηματιστήρια, σύμφωνα με την έρευνα Bank of America - Merrill Lynch, "Fund Manager Survey" Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από τον Απρίλιο του 2001 όπου διενεργήθηκε πρώτη φορά η έρευνα.

Καθαρό ποσοστό 11% δηλώνει "overweight" στις ευρωπαϊκές μετοχές, έναντι καθαρού 9% "underweight" τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την έρευνα, ενώ καθαρό ποσοστό 34% έχει θέσεις υπερστάθμισης στις αμερικανικές μετοχές έναντι 27% τον Ιανουάριο.

Οι ΗΠΑ και η ευρωζώνη είναι πλέον οι δύο περιοχές που οι επενδυτές δηλώνουν ότι θα ήθελαν να έχουν τις πιο υπερσταθμισμένες θέσεις, σύμφωνα με την έρευνα.

"Η εκτίναξη στις σταθμίσεις σε μετοχές και εμπορεύματα, τα εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα ρευστότητας, οι αυξανόμενες πληθωριστικές προοπτικές και το βούλιαγμα στις τοποθετήσεις σε αναδυόμενες υποδεικνύουν ότι δεν βρισκόμαστε πλέον σε περιβάλλον υποτονικότητας", αναφέρει ο κ. Michael Hartnett, επικεφαλής της έρευνας BofA Merrill Lynch Global Research.

Οι επενδυτές εντοπίζουν τον μεγαλύτερο πιθανό κίνδυνο στα εμπορεύματα, καθώς καθαρό ποσοστό 33% θεωρεί ότι φέρουν το υψηλότερο ρίσκο, έναντι 13% τον Ιανουάριο. Εξακολουθούν πάντως να θέλουν να αποκομίσουν κέρδη από τις αυξανόμενες τιμές εμπορευμάτων, με ποσοστό 28% να παραμένει "overweight" στον κλάδο, έναντι 16% τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με την έρευνα, ποσοστό 70% των ερωτηθέντων επενδυτών θεωρεί ότι η Federal Reserve θα αυξήσει τα επιτόκια τον επόμενο χρόνο, από ποσοστό 62% τον προηγούμενο μήνα. Είναι η πρώτη φορά σε έναν χρόνο όπου οι επενδυτές φέρνουν πιο κοντά το χρονοδιάγραμμα των αυξήσεων των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v