Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JPMorgan: Νέο fund επενδύσεων σε … Facebook

Ελπίζοντας να αξιοποιήσει τον επενδυτικό ενθουσιασμό για τις εταιρίες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, η JPMorgan Chase σκοπεύει να θέσει σε λειτουργία ένα νέο κεφάλαιο για επενδύσεις στον κλάδο.

JPMorgan: Νέο fund επενδύσεων σε … Facebook
Ελπίζοντας να αξιοποιήσει τον επενδυτικό ενθουσιασμό για τις εταιρίες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, η JPMorgan Chase σκοπεύει να θέσει σε λειτουργία ένα νέο κεφάλαιο, που θα επενδύσει σε μια σειρά επιχειρήσεις Internet και νέων μέσων μαζικής επικοινωνίας, σύμφωνα με ανεπίσημη πληροφόρηση του DealBook.

Το προτεινόμενο fund, το οποίο θα διαχειρίζεται ο βραχίονας διαχειρισης ενεργητικών της JPMorgan, επιχειρεί να συγκεντρώσει μεταξύ 500 και 750 εκατ. δολ., από εύπορους επενδυτές, για τοποθετήσεις σε μη εισηγμένες τεχνολογικές επιχειρήσεις όπως το Twitter και η Groupon.

Ο στόχος είναι να ανοιχτούν επενδυτικές θέσεις σε εταιρίες με καθιερωμένα επιχειρηματικά μοντέλα και σταθερή ροή εσόδων, πριν αυτές κάνουν την πολυαναμενόμενη κίνηση της εισαγωγής τους στα χρηματιστήρια.

Πολλές διάσημες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το LinkedIn και η εταιρία ιντερνετικού ραδιοφώνου Pandora, έχουν ήδη κάνει αιτήσεις για εισαγωγή στο χρηματιστήριο. Οι μεγαλύτερες προσδοκίες εναπόκεινται στα ΙΡΟ της Groupon και, πάνω απ’όλα, του Facebook.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v