Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"ΟΚ" στον χρηματιστηριακό κολοσσό DB-NYSE

Το Deutsche Boerse AG και το NYSE Euronext επιβεβαίωσαν επισήμως το σχέδιο συγχώνευσής τους, αφού έλαβαν τις εγκρίσεις των διοικητικών συμβουλίων τους.

ΟΚ στον χρηματιστηριακό κολοσσό DB-NYSE
Το Deutsche Boerse AG και το NYSE Euronext επιβεβαίωσαν επισήμως το σχέδιο συγχώνευσής τους, αφού έλαβαν τις εγκρίσεις των διοικητικών συμβουλίων τους. Η ένωση των δύο χρηματιστηριακών παρόχων θα δημιουργήσει έναν διακρατικό κολοσσό.

Ο ενοποιημένος όμιλος θα ανήκει κατά 60% στους μετόχους του Deutsche Boerse και κατά 40% στους μετόχους του NYSE Euronext. Το τίμημα της εξαγοράς του NYSE Euronext ανέρχεται στα 9,53 δισ. δολ. και η συμφωνία δημιουργεί τον μεγαλύτερο ιδιοκτήτη μετοχών και παραγώγων στον πλανήτη.

Το Deutsche Boerse θα ανταλλάξει μια μετοχή του για κάθε μετοχή της νέας εταιρίας, ενώ κάθε μετοχή του NYSE Euronext θα ανταλλαχθεί με 0,47 της νέας μετοχής.

Ο κ. Reto Francioni, διευθύνων σύμβουλος του Deutsche Boerse θα αναλάβει πρόεδρος του ομίλου, ενώ ο κ. Duncan Niederauer, CEO του NYSE Euronext, θα διατηρήσει τον ίδιο τίτλο στην ενοποιημένη επιχείρηση.

Η κεφαλαιοποίηση της νέας επιχείρησης θα ανέλθει στα 15 τρισ. δολάρια, που είναι η μεγαλύτερη αξία εισηγμένων επιχειρήσεων μεταξύ όλων των χρηματιστηρίων.

Η μετοχή του NYSE Euronext υποχωρεί στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στην Wall Street με πτώση 4%.

Το deal ήταν ευρύτατα αναμενόμενο, καθώς οι δύο πάροχοι είχαν παλαιότερα επιβεβαιώσει ότι διεξάγουν συνομιλίες για την συγχώνευσή τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v