Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Axel Weber: Αποχωρεί από την Bundesbank στις 30/4

Ο διοικητής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Bundesbank παραιτήθηκε, ανοίγοντας τον δρόμο σε υποψηφίους από την Φινλανδία μέχρι την Ιταλία για την διεκδίκηση της θέσης του επικεφαλής της ΕΚΤ.

Axel Weber: Αποχωρεί από την Bundesbank στις 30/4
Ο διοικητής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Bundesbank παραιτήθηκε, ανοίγοντας τον δρόμο σε υποψηφίους από την Φινλανδία μέχρι την Ιταλία για την διεκδίκηση της θέσης του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε μετά την συνάντηση του Axel Weber με την καγκελάριο Angela Merkel ότι ο 53χρονος τραπεζίτης «εξέφρασε την επιθυμία να παραιτηθεί» και θα εγκαταλείψει το πόστο του στις 30 Απριλίου. Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, θα ανακοινωθεί ο διάδοχός του στην κεντρική τράπεζα της Γερμανίας.

Με την αποχώρηση, «χάνεται» το φαβορί για την αντικατάσταση του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μετά την λήξη της θητείας του κ. Jean-Claude Trichet τον Νοέμβριο.

Πιθανοί διεκδικητές της κορυφαίας θέση στην κεντρική τράπεζα της ευρωζώνης είναι ο Mario Draghi κεντρικός τραπεζίτης της Ιταλίας, ο Yves Mersch από το Λουξεμβρούργο, ο Erkki Liikanen από την Φινλανδία και πιθανόν ο Γερμανός Klaus Regling, επικεφαλής του ταμείου διασώσεων της ευρωζώνης, EFSF.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v