Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FXCM: Η αστάθεια στην Ευρώπη ενισχύει το δολάριο

Η ανησυχία και η ανασφάλεια δείχνουν να επιστρέφουν σταδιακά στις αγορές, καθώς η κατάσταση στη Μέση Ανατολή προκαλεί εκ νέου νευρικότητα, σημειώνει μεταξύ άλλων στο ημερήσιο σχόλιό της η FXCM.

FXCM: Η αστάθεια στην Ευρώπη ενισχύει το δολάριο
Η ανησυχία και η ανασφάλεια δείχνουν να επιστρέφουν σταδιακά στις αγορές, καθώς η κατάσταση στη Μέση Ανατολή προκαλεί εκ νέου νευρικότητα, σημειώνει μεταξύ άλλων στο ημερήσιο σχόλιό της η FXCM. 

Όπως τονίζει, μετά τις χθεσινές εξελίξεις, η ειδησεογραφία αρχίζει σταδιακά να ασχολείται ξανά με τα προβλήματα της Ευρώπης που ως δια μαγείας είχαν ξεχαστεί, τα spreads με την άνοδό τους έρχονται ξανά στο προσκήνιο και τέλος τα τελευταία οικονομικά νέα από την Ευρώπη απογοητεύουν, ενώ οι προσδοκίες για την αύξηση των επιτοκίων έχουν ξεχαστεί.

Η ΕΚΤ αναγκάστηκε να παρέμβει συντονισμένα μετά από αρκετές ημέρες αποχής, αφού είδε ότι ο κίνδυνος να ξεφύγουν και πάλι οι αποδόσεις των ομολόγων ήταν ορατός, ενώ τα χρηματιστήρια του Νότου κατέγραψαν τη χειρότερη συνεδρίαση των τελευταίων εβδομάδων.

Το ευρώ διαπραγματεύεται στα 1,3575 αφού τα παραπάνω σε συνδυασμό με τη γενικότερη βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας, επέτρεψαν στο δολάριο να κινηθεί ανοδικά. Πτωτικά στα 1,6055 διαπραγματεύεται η στερλίνα η οποία έχει έντονες διακυμάνσεις λόγω της χθεσινής ανακοίνωσης για τα επιτόκια τα οποία άφησε αμετάβλητα.

Αν τα προαναφερθέντα στοιχεία τα συνδυάσουμε με την προσέγγιση σημαντικών αντιστάσεων από το EUR/USD, την πιθανή διαμόρφωση ενός σχηματισμού κορυφής και την αδύναμη εικόνα των τεχνικών δεικτών, τη διάσπαση σημαντικών αντιστάσεων από το δολάριο σε σχέση με αρκετά από τα βασικά νομίσματα και τον παραδοσιακό ρόλο του δολαρίου σαν καταφύγιο ασφαλείας σε περιόδους αβεβαιότητας, έχουμε να κάνουμε μάλλον με τη συνέχιση της πτωτικής κίνησης σε χαμηλότερα επίπεδα.

Τεχνικά, όπως αναφέρεται και στην ανάλυση της FXCM (www.fxgreece.gr), η περιοχή του 1,3530-50 είναι η σημαντική στήριξη που από ότι δείχνει θα δοκιμαστεί σήμερα και η οποία οριοθετεί τη βάση ενός σχηματισμού κορυφής που δείχνει να διαμορφώνεται.

Για την ώρα έχουμε να κάνουμε με την πιθανή διαμόρφωση ενός σχηματισμού κορυφής, αρνητικό συναίσθημα για το ευρώ και θετικό για το δολάριο. Επικεντρώνουμε την προσοχή μας στην περιοχή του 1,3530-40 και του 1,3500 και φυσικά για ημερήσιο κλείσιμο κάτω από τη δεύτερη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v