Eichel: Δεν πωλείται άμεσα Deutsche Telekom ή Post

Η γερμανική κυβέρνηση δεν προγραμματίζει άμεσα πώληση του μεριδίου της στην Deutsche Telekom ή στην Deutsche Post, ούτε υφίσταται κάποια πίεση ώστε να πωλήσει, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Hans Eichel.

Eichel: Δεν πωλείται άμεσα Deutsche Telekom ή Post
Η γερμανική κυβέρνηση δεν προγραμματίζει άμεσα πώληση του μεριδίου της στην Deutsche Telekom ή στην Deutsche Post, ούτε υφίσταται κάποια πίεση ώστε να πωλήσει, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Hans Eichel, απαντώντας στις φήμες για επικείμενη πώληση των μεριδίων που δημιούργησε η ανάλογη απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης για τη France Telecom.

”Δεν υπάρχει καμία πίεση για να βγούμε στην αγορά τώρα” δήλωσε στον σταθμό ARD ο υπουργός της ισχυρότερης οικονομίας της ευρωζώνης. Η κυβέρνηση σκοπεύει να χρησιμοποιήσει έσοδα περί τα 15 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις του χρόνου, ώστε να ελέγξει το έλλειμμα στον προϋπολογισμό της.

Κατέχει απευθείας μερίδιο 26% στην Telekom, καθώς και επιπλέον 17% εμμέσως μέσω της κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας Kreditanstalt fuer Wiederaufbau (KfW). Κατέχει επίσης μερίδιο 20% στην Deutsche Post, όπου η KfW ελέγχει επίσης μερίδιο 40%.

Ο Eichel δήλωσε επίσης ότι η γερμανική οικονομία βελτιώνεται και το ΑΕΠ προβλέπεται να βελτιωθεί κατά 1,5%-2,0% φέτος. ”Εάν η εσωτερική ζήτηση, που αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα της γερμανικής οικονομίας, βελτιωθεί κι αυτή, τότε τα φοροέσοδα θα βελτιωθούν” τόνισε ο υπουργός.

Η γερμανική Βουλή ανοίγει σήμερα τις εργασίες της μετά τη θερινή διακοπή και θα ξεκινήσει τη συζήτηση για τα δημοσιονομικά της χώρας, κατά την οποία ο Eichel θα παρουσιάσει το σχέδιο προϋπολογισμού 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v