Ευρωζώνη: Με ετήσιο ρυθμό 2% το ΑΕΠ στο β’ τρίμηνο

Ενισχύθηκε 0,5% το ΑΕΠ της ευρωζώνης στο β’ τρίμηνο έναντι του α΄ τριμήνου και 2,0% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν 3,7% (από 1,4%), ενώ η ατομική κατανάλωση επιβραδύνθηκε στο 0,3% (από 0,6%).

Ευρωζώνη: Με ετήσιο ρυθμό 2% το ΑΕΠ στο β’ τρίμηνο
Ενισχύθηκε 0,5% το ΑΕΠ της ευρωζώνης στο β’ τρίμηνο έναντι του α΄ τριμήνου και κατά 2,0% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία.

Ο ρυθμός ανάπτυξης είναι ευθυγραμμισμένος με την προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat, αλλά και τις προβλέψεις των ιδιωτών αναλυτών.

Η Eurostat, δημοσιεύοντας για πρώτη φορά τα επιμέρους στοιχεία του ρυθμού ανάπτυξης του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, ανακοίνωσε ότι οι εξαγωγές αυξήθηκαν 3,7% σε σύγκριση με αύξηση 1,4% στο α’ τρίμηνο, ενώ οι εισαγωγές ενισχύθηκαν 2,9% έναντι του 0,3% του προηγούμενου διαστήματος.

Η ατομική κατανάλωση αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,3% από 0,6% στο α’ τρίμηνο, ενώ οι επενδύσεις αυξήθηκαν 0,1% έναντι της πτώσης 0,2% στην προηγούμενη περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v