Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μ. Barnier: "Ασκήσεις" ελέγχου τραπεζικών αμοιβών

Η ΕΕ αρχίζει να χρησιμοποιεί νέες εξουσίες χρηματοπιστωτικής επόπτευσης, ώστε να διασφαλίσει ότι οι τράπεζες δεν θα επιστρέψουν στις ριψοκίνδυνες πολιτικές αμοιβών που επικρατούσαν πριν την κρίση, δήλωσε Μ. Barnier.

Μ. Barnier: Ασκήσεις ελέγχου τραπεζικών αμοιβών
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αρχίζει να χρησιμοποιεί νέες εξουσίες χρηματοπιστωτικής επόπτευσης, ώστε να διασφαλίσει ότι οι τράπεζες δεν θα επιστρέψουν στις ριψοκίνδυνες πολιτικές αμοιβών που επικρατούσαν πριν την κρίση, δήλωσε ο επίτροπος Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων, Michael Barnier.

Η εφαρμογή αυτών των εξουσιών θα αποτελέσει κρίσιμη δοκιμασία για την δέσμευση της Ε.Ε. να πατάξει την κουλτούρα των τραπεζικών μπόνους η οποία θεωρείται υπεύθυνη ότι ενθάρρυνε τους τραπεζίτες να αναλάβουν βραχυπρόθεσμους κινδύνους εις βάρος της πιο μακροπρόθεσμης χρηματοοικονομικής σταθερότητας.

«Αν υπάρχουν συγκεκριμένοι τραπεζίτες με βραχεία μνήμη (που θα πούνε «η ανάπτυξη επιστρέφει, η κρίση τελείωσε, οπότε επιστρέφουμε στα συνηθισμένα) δεν θα είναι ευπρόσδεκτοι,» δήλωσε ο κ. Barnier στην εφημερίδα Wall Street Journal.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v