Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντολές από την Merkel περιμένει ο Axel Weber

Ο Γερμανός τραπεζίτης δήλωσε πως δεν θα σχολιάσει τις φήμες για το εάν θα διεκδικήσει ή όχι το τιμόνι της ΕΚΤ ή της Deutsche Bank, μέχρις ότου "καταλήξει σε συμφωνία" με την Angela Merkel

Εντολές από την Merkel περιμένει ο Axel Weber
Μετά την έντονη φημολογία που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες 24 ώρες ως προς τις κινήσεις του Axel Weber και το εάν επιδιώκει ή όχι να αναλάβει τελικά τα ηνία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο επικεφαλής της Bundesbank δήλωσε πως δεν θα προβεί σε καμία συγκεκριμένη ανακοίνωση μέχρις ότου μιλήσει με την Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel.

O Axel Weber μέχρι πρότινος φερόταν ως επικρατέστερος υποψήφιος αντικαταστάτης του Jean Claude Trichet στο τιμόνι της ΕΚΤ, καθώς η θητεία του τελευταίου λήγει τον Οκτώβριο. Χθες ωστόσο, υπήρξαν πολλές φήμες αναφορικά με το όνομά του.

Ένα σενάριο θέλει τον επικεφαλής της Bundesbank να μην αναλαμβάνει τελικά το τιμόνι της ΕΚΤ, αλλά της Deutsche Bank, από τον Joseph Ackermann. Οι φήμες ήταν τόσο έντονες, ώστε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας να δηλώσει πως η Ρώμη θα προωθήσει σθεναρά την υποψηφιότητα του Ιταλού τραπεζίτη Mario Draghi.

Ο ίδιος ο Γερμανός τραπεζίτης επέλεξε κατά την σημερινή του εμφάνιση στην Βιέννη να μην ξεκαθαρίσει το τοπίο, επισημαίνοντας πως πρέπει πρώτα να μιλήσει με την Angela Merkel.

"Μίλησα με την καγκελάριο Merkel" δήλωσε ο κ. Weber και συμπλήρωσα: "Την διαβεβαίωσα πως δεν θα κάνω κανένα σχόλιο μέχρις ότου συναντηθούμε εκ νέου και καταλήξουμε σε κάποια συμφωνία"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v