Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε καταναλωτική εμπιστοσύνης ΕΕ η προσοχή

Στον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης ευρωζώνης στρέφεται σήμερα η προσοχή των αγορών από πλευράς μακροοικονομικών μεγεθών.

Σε καταναλωτική εμπιστοσύνης ΕΕ η προσοχή
Στα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη στρέφεται σήμερα η προσοχή των αγορών από πλευράς μακροοικονομικών μεγεθών. Συγκεκριμένα, στις 12:00 ώρα Ελλάδος κοινοποιούνται τα τελικά στοιχεία Ιανουαρίου για τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης ευρωζώνης. Επισημαίνεται ότι η αρχική ένδειξη του δείκτη είναι στο -11.4.

Νωρίτερα, ανακοινώνεται το ύψος του δείκτη τιμών καταναλωτή στην Γερμανία για τον Ιανουάριο, που αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς πλέον στην ατζέντα έχει μπει και το θέμα των πληθωριστικών πιέσεων και κατά συνέπεια της αύξησης επιτοκίων. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε στην Γερμανία κατά 0,4%, ενώ σε ετήσια βάση, εκτιμούν ότι ο πληθωρισμός άγγιξε το 2%

Ως προς την αμερικανική οικονομία, οι αγορές αναμένουν σήμερα στις 15:30 ώρα Ελλάδος τα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι ενισχύθηκαν τον Δεκέμβριο κατά 0,5% ενώ τον προηγούμενο μήνα είχε καταγραφεί μείωση κατά 0,3%. Την ίδια ώρα ανακοινώνονται και τα εβδομαδιαία στοιχεία για τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας, που εκτιμάται ότι ανήλθαν στις 410.000. Στις 17:00 ώρα Ελλάδος κοινοποιούνται και τα στοιχεία για τις εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών, οι οποίες εκτιμάται ότι ενισχύθηκαν κατά 1% έναντι αύξησης κατά 3,5% τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v