Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα αεροπλάνα VIP 1 δισ.€ για μετακινήσεις Merkel

Ενώ το Βερολίνο διεκδικεί δημοσιονομική λιτότητα στην ευρωζώνη, η Γερμανίδα καγκελάριος προχωρά σε αγορές νέων υπερπολυτελών αεροπλάνων για τις μετακινήσεις της κυβέρνησής της, δαπανώντας 1 δισ. ευρώ.

Νέα αεροπλάνα VIP 1 δισ.€ για μετακινήσεις Merkel
Ενώ το Βερολίνο διεκδικεί ακόμα μεγαλύτερη δημοσιονομική λιτότητα από τις υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης, η Γερμανίδα καγκελάριος προχωρά σε αγορές νέων υπερπολυτελών αεροπλάνων για τις μετακινήσεις της κυβέρνησής της, δαπανώντας 1 δισ. ευρώ. Αυτό είναι το σχόλιο του σχετικού δημοσιεύματος του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο αναφέρει ότι η κ. Angela Merkel θα ταξιδεύει πλέον με υπερσύγχρονα αεροσκάφη, τα οποία θα διαθέτουν μεταξύ άλλων αίθουσες συνεδριάσεων και αντιπυραυλικά συστήματα.

Η γερμανική κυβέρνηση προχώρησε στην αντικατάσταση αεροσκαφών, που χρονολογούνται προ της ενοποίησης της Γερμανίας, από δύο Airbus SAS A340 και δύο μικρότερα A319, όπως αποκαλύπτει ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας. Ο νέος στόλος των αεροσκαφών περιλαμβάνει και τέσσερα αεροπλάνα τύπου Global Express, τα οποία η Bombardier Inc. χαρακτηρίζει τα πιο πολυτελή jets στην Ιστορία.

Το Βερολίνο, πάντως, επισημαίνει πως πρόκειται για μία απολύτως αναγκαία δαπάνη. "Είναι σχεδόν εξευτελιστικό να βλέπει κανείς τους αρχηγούς ενός κράτους και μιας εκ των ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη να μετακινούνται με τέτοια απαρχαιωμένα αεροπλάνα", δήλωσε ο κ. Winfried Hermann, βουλευτής των Πρασίνων και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής μεταφορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v