Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Jeffrey Immelt επικεφαλής σύμβουλος του Obama

Ο κ. Barack Obama στράφηκε στον διευθύνοντα σύμβουλο της General Electric, κ. Jeffrey Immelt, τον οποίο όρισε επικεφαλής της νέας συμβουλευτικής επιτροπής για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ΗΠΑ.

Ο Jeffrey Immelt επικεφαλής σύμβουλος του Obama
Ο κ. Jeffrey Immelt, διευθύνων σύμβουλος της General Electric Co., αναλαμβάνει επικεφαλής της νέας συμβουλευτικής επιτροπής του κ. Barack Obama, η οποία θα επικεντρωθεί στη στήριξη της ανάπτυξης και των επενδύσεων. Η νέα συμβουλευτική επιτροπή αποκαλείται "Το συμβούλιο του Προέδρου για την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα" και θα έχει ως βασικό στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και των επενδύσεων.

"Η εμπειρία του J. Immelt στην G.E. και η κατανόηση που τον χαρακτηρίζει στον ζωτικής σημασίας ρόλο που έχει ο ιδιωτικός τομέας στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και στην ανταγωνιστικότητα των ΗΠΑ τον καθιστούν ιδανικό γι' αυτήν τη θέση", δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε η παραίτηση του πρώην προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, κ. Paul Volcker, από τη θέση του επικεφαλής της ανεξάρτητης συμβουλευτικής αρχής του Αμερικανού Προέδρου για την οικονομική πολιτική.

Σε άρθρο του στη "Washington Post" ο κ. Immelt υποστηρίζει ότι "υπάρχει πάντα μία υγιής ένταση ανάμεσα στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα". Επίσης, συμπληρώνει: "Πάντως, όλοι μοιραζόμαστε την ευθύνη να ενισχύσουμε την εθνική ανταγωνιστικότητα, ειδικότερα σε περίοδο οικονομικής αναταραχής".

Σε αυτό το άρθρο, ο κ. Immelt αποκαλύπτει ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος δεσμεύεται γα την προώθηση του διαλόγου ανάμεσα στον επιχειρηματικό κόσμο και στην κυβέρνηση και τονίζει πως το νέο συμβουλευτικό επιτελείο θα επικεντρωθεί στον κατασκευαστικό κλάδο, στην προώθηση των εξαγωγών, του ελεύθερου εμπορίου και των καινοτομιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v