Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ριζικές αλλαγές στη διοίκηση της Google

Η Google ανακοίνωσε ότι ο κ. Larry Page αναλαμβάνει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου, τερματίζοντας την πολιτική της ισότιμης τριανδρίας. Παράλληλα, ανακοινώθηκαν κέρδη υψηλότερα των προσδοκιών.

Ριζικές αλλαγές στη διοίκηση της Google
Αλλαγές στη διοίκησή της ανακοίνωσε η Google, αποφασίζοντας να τερματίσει το σύστημα της ισότιμης τριανδρίας που όριζε την πολιτική της εταιρίας κατά την τελευταία δεκαετία και αναδεικνύοντας τον κ. Larry Page πρώτο διευθύνοντα σύμβουλό της.

Ο έτερος συνιδρυτής της Google, κ. Sergey Brin, θα παραδώσει τον τίτλο του συνπροέδρου στον κ. Page και θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη ειδικών projects, κατέχοντας τον τίτλο του εκτελεστικού προέδρου.

Ο κ. Eric Schmidt, ο οποίος προσελήφθη στην εταιρία προ δεκαετίας, λόγω της πείρας του ως βετεράνου του τεχνολογικού κλάδου, δήλωσε πως αποφασίστηκε να γίνει σαφής διαχωρισμός των ρόλων των τριών ανδρών, ώστε να υπάρχουν και σαφείς αρμοδιότητες, αλλά και υπευθυνότητες.

Αν και πολλοί εκτιμούν ότι οι αλλαγές αυτές επιβλήθηκαν επειδή η Google βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν ισχυρό πλέον ανταγωνιστή -το Facebook-, ο κ. Eric Schmidt δήλωσε σε συνέντευξή του στους "Financial Times" πως οι αλλαγές δεν σχετίζονται με καμία ανταγωνιστική απειλή, αλλά αντικατοπτρίζουν μία ευρύτερη προσπάθεια επιτάχυνσης της διαδικασίας λήψης αποφάσεων στην εταιρία, καθώς υπάρχει "ένα περίπλοκο δίκτυο ευκαιριών".

Εν τω μεταξύ, η Google ανακοίνωσε και αύξηση κερδών κατά 26% για το τέταρτο τρίμηνο, στα 6,6 δισ. δολ., πιο πάνω δηλαδή από τα 6,05 δισ. δολ. που ανέμεναν οι αναλυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v