Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Siemens: Ξεκίνησε η δίκη πρώην ανώτατου στελέχους

Ξεκίνησε σε δικαστήριο του Μονάχου η δίκη του Thomas Ganswindt, πρώην επικεφαλής του τμήματος τηλεπικοινωνιών της Siemens, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο του σκανδάλου αναφορικά με τις δωροδοκίες σε Νιγηρία και Ρωσία.

Siemens: Ξεκίνησε η δίκη πρώην ανώτατου στελέχους
Το σκάνδαλο της Siemens βρίσκεται και πάλι στην επικαιρότητα στην επιχειρηματική ζωή της Γερμανίας καθώς ξεκίνησε η δίκη του Thomas Ganswindt, πρώην ανώτατου στελέχους της εταιρίας, σε δικαστήριο του Μονάχου.

Ο Ganswindt ήταν επικεφαλής του πολύκροτου τμήματος επικοινωνιών της Siemens και κατηγορείται για φοροδιαφυγή, αλλά κυρίως επειδή απέτυχε να εμποδίσει τις δωροδοκίες κρατικών υπαλλήλων στη Νιγηρία και στη Ρωσία. Πρόκειται για δύο από τις πλέον γνωστές υποθέσεις στο ευρύτερο σκάνδαλο της Siemens. Σύμφωνα με τους Γερμανούς εισαγγελείς, η Siemens από τον Ιούλιο του 2003 κατέβαλε σε δωροδοκίες περί τα 30,6 εκατ. ευρώ σε αξιωματούχους της Νιγηρίας και της Ρωσίας.

Επισημαίνεται ότι η Siemens έχει μηνύσει τον Ganswindt και διεκδικεί από αυτόν αποζημίωση 5 εκατ. ευρώ.

Άλλα πρώην στελέχη της Siemens, όπως ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Henrich von Pierer, κατέληξαν σε εξωδικαστικούς συμβιβασμούς, στο πλαίσιο του ευρύτερου σκανδάλου της Siemens, το οποίο οδήγησε στην απομάκρυνση σχεδόν όλης της διοίκησης και στοίχισε στην εταιρία περί τα 2 δισ. ευρώ σε πρόστιμα και νομικά έξοδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v