Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μερική άρση της ασυλίας του Silvio Berlusconi

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας αναίρεσε μερικώς το νόμο που προστατεύει τον πρωθυπουργό της χώρας, Silvio Berlusconi, ορίζοντας ότι οι δικαστές θα αποφασίζουν κατά περίπτωση αν πρέπει να παραστεί σε δίκη ή όχι

Μερική άρση της ασυλίας του Silvio Berlusconi
Στις αίθουσες των δικαστηρίων ενδέχεται να επιστρέψει σύντομα ο Silvio Berlusconi, καθώς το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας αναίρεσε εν μέρει το νόμο που τον προστάτευε από τις δίκες.

Η αλλαγή αυτή θα επιτρέψει στους δικαστές να αποφασίζουν κατά περίπτωση αν θα υποχρεωθεί ο Ιταλός πρωθυπουργός να παραστεί ή όχι στην δίκη. Σύμφωνα με το πρακτορείο ANSA το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Berlusconi και οι υπουργοί της κυβέρνησής του δεν μπορούν πλέον να επικαλούνται “εύλογο κώλυμα” για να μην παρίστανται σε δίκες λόγω των επίσημων καθηκόντων τους και του "φόρτου εργασίας".

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αντιµετωπίζει τώρα δύο δίκες, κατηγορούµενος για διαφθορά και φοροδιαφυγή σε υποθέσεις που έχουν σχέση µε τη Mediaset.Οι δίκες αυτές δεν έχουν γίνει µέχρι στιγµής λόγω του νόμου που ψηφίστηκε πέρσι από την κυβέρνησή Berlusconi και διασφάλιζε τόσο στον ίδιο όσο και στους υπουργούς του ασυλία από διώξεις.

Η απόφαση του δικαστηρίου ενδεχομένως να δυσχεράνει περαιτέρω την πολιτική κατάσταση στην Ιταλία. Επισημαίνετια ότι στα µέσα του περασµένου ?εκεµβρίου, μετά από μία ψηφοφορία-θρίλερ, η κυβέρνηση Berlusconi κέρδισε ψήφο εµπιστοσύνης με πλειοψηφία τριών ψήφων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v