Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγορές: Μπαράζ μεγεθών για ΗΠΑ - Πληθωρισμός ΕΕ

Μπαράζ μακροοικονομικών μεγεθών για την αμερικανική οικονομία αναμένουν σήμερα οι αγορές, ενώ η προσοχή στρέφεται και στα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης.

Αγορές: Μπαράζ μεγεθών για ΗΠΑ - Πληθωρισμός ΕΕ
Στα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης αλλά και των ΗΠΑ στρέφεται σήμερα η προσοχή των αγορών από πλευράς μακροοικονομικών μεγεθών, ειδικότερα μετά τις χθεσινές δηλώσεις Trichet περί πληθωριστικών πιέσεων που δημιουργούν θέμα μεσοπρόθεσμης πορείας των επιτοκίων στην ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, στις 12:00 ώρα Ελλάδος ανακοινώνεται ο δείκτης τιμών καταναλωτή ευρωζώνης για τον Δεκέμβριο. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι σε μηνιαία βάση καταγράφηκε αύξηση 0,6% από 0,1%, ενώ σε ετήσια βάση ο πληθωρισμός αποτιμάται στο 2,2%, άνω του στόχου της ΕΚΤ.

Στις 15:30 ώρα Ελλάδος ανακοινώνονται τα αντίστοιχα στοιχεία πληθωρισμού Δεκεμβρίου για τις ΗΠΑ. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε σε μηνιαία βάση κατά 0,4% (από 0,1%), ενώ σε ετήσια βάση ο πληθωρισμός των ΗΠΑ εκτιμάται στο 1,3%, από 1,1% τον προηγούμενο μήνα.

Την ίδια ώρα, ανακοινώνεται η αύξηση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ για τον Νοέμβριο, όπου προβλέπεται ότι καταγράφηκε αύξηση 0,8%, όσο και τον προηγούμενο μήνα.
Στις 16:15 ώρα Ελλάδος κοινοποιούνται τα στοιχεία Δεκεμβρίου για τη βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ, όπου οι αναλυτές προβλέπουν ότι καταγράφηκε αύξηση κατά 0,4%, όσο και τον προηγούμενο μήνα.

Λίγο αργότερα, στις 16:55 ώρα Ελλάδος, ανακοινώνεται ο δείκτης Εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. Πρόκειται για τα προκαταρκτικά στοιχεία Ιανουαρίου, με τους αναλυτές να προβλέπουν σημαντική βελτίωση του κλίματος και ενίσχυση του δείκτη στο 75,4 από 74,5 τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v