Η Carrefour πωλεί περιουσιακά στοιχεία 1 δισ. ευρώ

Η Carrefour, η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικών πωλήσεων της Ευρώπης, θα πωλήσει περιουσιακά στοιχεία αξίας 1 δισ. ευρώ στο ερχόμενο έτος, προκειμένου να συγκεντρώσει κεφάλαια για να μειώσει τις τιμές και να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη.

Η Carrefour πωλεί περιουσιακά στοιχεία 1 δισ. ευρώ
Η Carrefour, η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικών πωλήσεων της Ευρώπης, θα πωλήσει περιουσιακά στοιχεία αξίας 1 δισ. ευρώ στο ερχόμενο έτος, προκειμένου να συγκεντρώσει κεφάλαια για να μειώσει τις τιμές και να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη, καθώς οι πωλήσεις στην καίρια γαλλική αγορά έχουν μείνει στάσιμες.

Η Carrefour, που εκτιμά ότι η ακίνητη περιουσία της έχει κεφαλαιοποίηση της τάξης των 8 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε επίσης ότι θα συστήσει μια ξεχωριστή εταιρία η οποία θα διαχειρίζεται τα ακίνητα και θα αναζητήσει συνεταίρους.

Το μερίδιο της Carrefour στη γαλλική αγορά έχει μειωθεί, καθώς επικρατεί σοβαρός ανταγωνισμός από άλλες αλυσίδες όπως η LeClerc σε μια περίοδο που η κυβέρνηση πιέζει τους λιανοπωλητές να μειώσουν τις τιμές.

Η Carrefour ανακοίνωσε επίσης αύξηση κερδών α’ εξαμήνου της τάξης του 5,3% στα 537 εκατ. ευρώ. Οι αναλυτές περίμεναν κέρδη 532 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος δήλωσε επίσης ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε επαναγορά του 3% με 5% των μετοχών της στην ερχόμενη διετία και επανάλαβε την πρόβλεψη ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα αυξηθούν κατά 10% τουλάχιστον φέτος.

Η μετοχή της Carrefour αντιδρά με άνοδο στις ανακοινώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v