Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Μείωση του εμπορικού πλεονάσματος

Αιφνιδιαστικά είναι τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης με μείωση των λιανικών πωλήσεων τον Νοέμβριο και συρρίκνωση του εμπορικού πλεονάσματος της χώρας

Γερμανία: Μείωση του εμπορικού πλεονάσματος
Αιφνιδιαστικά είναι τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης με μείωση των λιανικών πωλήσεων τον Νοέμβριο και συρρίκνωση του εμπορικού πλεονάσματος της χώρας.

Συγκεκριμένα, οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν τον Νοέμβριο κατά 2,4% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας. Σε ετήσια βάση, ο όγκος των λιανικών πωλήσεων αυξήθηκε κατά 2%. Επισημαίνεται όμως, ότι οι προβλέψεις των αναλυτών ήταν σαφώς πιο αισιόδοξες. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, οι αναλυτές προέβλεπαν σε ετήσια βάση αύξηση κατά 3,2% και σε μηνιαία βάση αύξηση κατά 0,10%.

Τον ίδιο μήνα, η εικόνα στο εμπορικό ισοζύγιο της Γερμανίας επιδεινώθηκε. Οι εξαγωγές – η κινητήριος δύναμη της γερμανικής οικονομίας- αυξήθηκαν λιγότερο από όσο εκτιμούσαν οι αναλυτές και συγκεκριμένα κατά 0,5% σε μηνιαία βάση, έναντι πρόβλεψης στο 0,8%. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 4,1%.

Το αποτέλεσμα ήταν η μείωση του εμπορικού πλεονάσματος της Γερμανίας στα 11,8 δις. ευρώ έναντι 14,2 δις. ευρώ τον Οκτώβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v