Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Αισθητή βελτίωση σε υπηρεσίες, απασχόληση

Ο δείκτης υπηρεσιών ISM βελτιώθηκε αισθητά και διαμορφώθηκε στο 57,1 τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ, ενώ οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 297.000, που είναι η μεγαλύτερη αύξηση από το 2001.

ΗΠΑ: Αισθητή βελτίωση σε υπηρεσίες, απασχόληση
Ο δείκτης υπηρεσιών ISM βελτιώθηκε αισθητά κα διαμορφώθηκε στο 57,1 τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ, που είναι τα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο 2006..

Οι αναλυτές περίμεναν ότι το βαρόμετρο θα διαμορφωθεί στο 55,7.

Τον Νοέμβριο ο δείκτης, που καταγράφει τα επίπεδα δραστηριότητας του κλάδου υπηρεσιών στην αμερικανική οικονομία, είχε κλείσει στο 55.

Λίγο νωρίτερα είχε ανακοινωθεί μια ακόμη πολύ ευχάριστη στατιστική έκπληξη για την αμερικανική οικονομία από την αγορά εργασίας. Οι δύο αυτές ανακοινώσεις αφαίρεσαν τις αρχικές απώλειες από το αμερικανικό χρηματιστήριο, δημιουργώντας σταθεροποιητική ή και θετική εικόνα για τους βασικούς δείκτες.

Πιο συγκεκριμένα, ο ιδιωτικός τομέας στην αμερικανική αγορά εργασίας προχώρησε σε μεγάλες προσλήψεις τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ιδιωτικό ινστιτούτο ερευνών ADP.

Οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 297.000, που είναι η μεγαλύτερη αύξηση από το 2001 τουλάχιστον.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι οι νέες θέσεις εργασίας θα αυξηθούν κατά 100.000. Τον Νοέμβριο είχαν πραγματοποιηθεί 92.000 νέες προσλήψεις στον αμερικανικό ιδιωτικό τομέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v