Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάπτυξη "δύο ταχυτήτων" δείχνει ο ΡΜΙ ευρωζώνης

Αν και ο σύνθετος ΡΜΙ ευρωζώνης έμεινε αμετάβλητος τον Δεκέμβριο στο 55,5, η επιβράδυνση του ΡΜΙ υπηρεσιών στο 54,2 και η εικόνα ανάπτυξης "δύο ταχυτήτων" στην ευρωζώνη δημιουργεί προβληματισμό.

Ανάπτυξη δύο ταχυτήτων δείχνει ο ΡΜΙ ευρωζώνης
Την αναπτυξιακή πορεία δύο ταχυτήτων στην ευρωζώνη αποδεικνύουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Markit για τον δείκτη δραστηριοτήτων ΡΜΙ κλάδου υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, ο ΡΜΙ υπηρεσιών επιβραδύνθηκε τον Δεκέμβριο στο 54,2 από 55,4 τον προηγούμενο μήνα.

Ο σύνθετος ΡΜΙ (ο οποίος συνεκτιμά τις δραστηριότητες στον κλάδο υπηρεσιών και τον κλάδο μεταποίησης) αναθεωρήθηκε για τον Δεκέμβριο στο 55,5 από προηγούμενη εκτίμηση στο 55. Τον Νοέμβριο είχε επίσης αγγίξει το 55,5.

Ως προς τον κλάδο υπηρεσιών πάντως «η ανάπτυξη στην Γερμανία κοντά σε επίπεδα ρεκόρ και η ισχυρή πορεία της Γαλλίας έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την εικόνα κατάρρευσης της ανάπτυξης στην Ιταλία και της μείωσης των δραστηριοτήτων στην Ιρλανδία και την Ισπανία» αναφέρει ο Chris Williamson επικεφαλής ανάλυσης της Markit και συμπληρώνει: «Σε γενικές γραμμές, τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι η ευρωζώνη κατέγραψε το τέταρτο τρίμηνο του 2010 ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 0,5%»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v