Fed: Αμετάβλητα τα επιτόκια στο 1,75%

Σημαντική ώθηση αναμένεται να προσδώσει στην αμερικανική οικονομία η απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο 1,75%, καθιστώντας έτσι πιο εύκολο για τους καταναλωτές να ενισχύσουν τις δαπάνες τους.

Fed: Αμετάβλητα τα επιτόκια στο 1,75%
Μια μεγάλη ώθηση έδωσε στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας η απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητο το κόστος δανεισμού στο χαμηλότερο επίπεδο της 40-ετίας, καθιστώντας ακόμη πιο εύκολες τις αγορές από τους καταναλωτές.

Οι κεντρικοί τραπεζίτες διατήρησαν στο 1,75% το κόστος του δανεισμού, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών, σχολιάζοντας παράλληλα ότι η οικονομία μόλις αρχίζει να στέκεται στα πόδια της μετά από την ύφεση που ξεκίνησε το Μάρτιο του περασμένου έτους.

Στην ανακοίνωσή της η Fed σχολιάζει ότι η οικονομική δραστηριότητα έχει αποκτήσει σαφέστατα ανοδική πορεία, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η δυναμική της ενίσχυσης της ζήτησης στα επόμενα τρίμηνα, παραμένει αβέβαιη.

Τα χαμηλά επιτόκια υποδηλώνουν ότι οι τράπεζες θα έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν την κερδοφορίας τους, ενώ οι καταναλωτές από την πλευρά τους αναμένεται να συνεχίσουν να λαμβάνουν δάνεια, προκειμένου να αγοράζουν αυτοκίνητα και σπίτια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v