Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η κυβέρνηση Obama μηνύει την ΒΡ

Μήνυση εναντίον της ΒΡ κατέθησε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ διεκδικώντας $21 δισ. για την καταστροφή που προκλήθηκε στον Κόλπο του Μεξικού και για παραβίαση στων κανόνων ασφαλείας και λειτουργίας.

Η κυβέρνηση Obama μηνύει την ΒΡ
Η κυβέρνηση Obama αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον της ΒΡ καταθέτοντας μήνυση για την τεράστια καταστροφή που προκλήθηκε από την διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού. Η μήνυση υποβλήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Ορλεάνης, όπου παράλληλα, έχουν κατατεθεί χιλιάδες αγωγές από φυσικά πρόσωπα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης διευκρίνισε ότι η μήνυση αφορά και τις «παραβιάσεις ασφαλείας και των κανονισμών λειτουργίας», στις οποίες αποδίδεται η έκρηξη της 20ης Απριλίου στην εξέδρα Deepwater Horizon. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ διεκδικεί συνολικά 21 δισ. δολ, πλέον των 20 δισ. δολ. που έχει συμφωνήσει η ΒΡ να καταβάλει σε αποζημιώσεις. Υπενθυμίζεται ότι η έκρηξη στοίχισε τη ζωή 11 εργαζομένων και προκάλεσε την διαρροή σχεδόν 5 εκατομμυρίων βαρελιών αργού στον Κόλπο του Μεξικού.

Βάσει της μήνυσης, η BP θα πρέπει να αναλάβει εξ ολοκλήρου τον καθαρισμό της περιοχής, καθώς και το κόστος για τη ζημιά που προκλήθηκε από την διαρροή τόνων πετρελαίου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v