Αεροπορικές: Καταργούνται ρήτρες τρομο-ασφαλίσεων

Οι αεροπορικές εταιρίες της Ευρώπης ενδέχεται σύντομα να μην μπορούν να έχουν ασφαλιστική κάλυψη για συγκεκριμένους τρομοκρατικούς κινδύνους, όπως είναι οι επιθέσεις με βιολογικά ή πυρηνικά όπλα. Σε αυτή την περίπτωση το κενό πιθανότατα θα καλύψει το κράτος.

Αεροπορικές: Καταργούνται ρήτρες τρομο-ασφαλίσεων
Οι αεροπορικές εταιρίες της Ευρώπης ενδέχεται σύντομα να μην μπορούν να έχουν ασφαλιστική κάλυψη για συγκεκριμένους τρομοκρατικούς κινδύνους, όπως είναι οι επιθέσεις με βιολογικά ή πυρηνικά όπλα.

Οι Lloyds του Λονδίνου επιβεβαίωσαν στο πρακτορείο BBC ότι οι ίδιοι καθώς και άλλοι ασφαλιστές σχεδιάζουν μια νέα ρήτρα στα ασφαλιστικά συμβόλαια με την οποία καταργούνται οι παραπάνω παράγοντες.

Είναι κάτι που ήδη ισχύει στις ΗΠΑ μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο Λευκός Οίκος έχει ανακοινώσει ότι θα προσφέρει επιπλέον κάλυψη για τους μη ασφαλισμένους αεροπορικούς κινδύνους έως το 2008 προκειμένου τα αεροσκάφη του έθνους να συνεχίσουν να πετάνε.

Η Lufthansa επιβεβαίωσε ότι, εάν ο ιδιωτικός κλάδος αποφασίσει να αφαιρέσει την κάλυψη κάποιων τρομοκρατικών κινδύνων, οι εταιρίες θα πρέπει να προσφύγουν στην κρατική εγγύηση.

Πάντως η γερμανική εταιρία διασκέδασε τον φόβο ότι η νέα ρήτρα θα υποχρεώσει την ίδια και άλλες ευρωπαϊκές αερογραμμές να καθηλώσουν τα σκάφη τους, κάνοντας την εκτίμηση ότι θα βρεθεί κάποια λειτουργική συμφωνία μετά από συνομιλίες μεταξύ κυβερνήσεων, ασφαλιστών και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Άλλοι κίνδυνοι που ενδέχεται να καταργηθούν είναι μεταξύ άλλων οι επιθέσεις με ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς με τους οποίους καταστρέφονται τα όργανα πλοήγησης ενός αεροσκάφους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v