Θεαματικό ντεμπούτο της ινδικής Tata Consultancy

Ο κολοσσός των υπηρεσιών πληροφορικής Tata Consultancy, το ”καμάρι” των ινδικών επιχειρήσεων και κομβικό σημείο του outsourcing των δυτικών εταιριών, εκτινάχθηκε 24% στο ντεμπούτο στο Χρηματιστήριο της Βομβάης.

Θεαματικό ντεμπούτο της ινδικής Tata Consultancy
Ο κολοσσός των υπηρεσιών πληροφορικής Tata Consultancy, το ”καμάρι” των ινδικών επιχειρήσεων και κομβικό σημείο του outsourcing των δυτικών εταιριών, εκτινάχθηκε 24% στο ντεμπούτο της στο Χρηματιστήριο της Βομβάης.

Η Tata Consultancy (TCS), είναι η κορυφαία εταιρία της αγοράς εξαγωγής υπηρεσιών υποστήριξης της Ινδίας, η οποία συνολικά αποτιμάται στα 12,5 δισ. δολάρια.

Εχει ευνοηθεί ιδιαίτερα από την άνθιση των ”υπεργολαβιών” σχεδιασμού λογισμικών, τηλεφωνικών κέντρων και υπηρεσιών υποστήριξης γραφείου που αναθέτουν οι δυτικές επιχειρήσεις στις ινδικές εταιρίες, προκειμένου να εκμεταλλευτούν το φθηνό εργατικό κόστος της χώρας.

Οι δημόσιες εγγραφές τής TCS υπερκαλύφθηκαν θεαματικά και η εταιρία συγκέντρωσε 1,17 δισ. δολ. στο μεγαλύτερο ΙΡΟ στην ιστορία της ινδικής αγοράς. Η TCS περιλαμβάνεται στον όμιλο Tata, τον δεύτερο μεγαλύτερο βιομηχανικό όμιλο της Ινδίας.

Η διαπραγμάτευση της μετοχής της άνοιξε στις 1.050 ρουπίες από την τιμή προσφοράς στις 850 ρουπίες ανά μετοχή, αποτιμώντας τον όμιλο στα 10,8 δισ. δολάρια.

Η εταιρία διέθεσε το 13,33% του μετοχικού της κεφαλαίου. Η TCS είναι πλέον η τρίτη ισχυρότερη εταιρία στο Χρηματιστήριο της Βομβάης, μεγαλύτερη από την Infosys.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v