Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεράστια δάνεια από Fed σε UBS και Barclays

Η UBS AG και η Barclays Plc. είναι μεταξύ των τραπεζών που χρησιμοποίησαν τα περισσότερα από τα 3,3 τρισ. δολάρια των έκτακτων προγραμμάτων της Fed.

Τεράστια δάνεια από Fed σε UBS και Barclays
Η UBS AG και η Barclays Plc. είναι μεταξύ των τραπεζών που χρησιμοποίησαν τα περισσότερα από τα 3,3 τρισ. δολάρια των έκτακτων προγραμμάτων της Fed, γεγονός που εγείρει ερωτήματα σχετικά με το αν οι αμερικανικές αρχές φέρουν ευθύνη για την ενίσχυση τραπεζών άλλων χωρών.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, σύμφωνα με τα στοιχεία της Fed, η UBS ήταν ο μεγαλύτερος δανειολήπτης του προγράμματος Commercial Paper Funding Facility, καθώς έλαβε συνολικά 74,5 δισ. δολάρια, ποσό υπερδιπλάσιο αυτού που έλαβε η Citigroup.

Η Barclays έλαβε το μεγαλύτερο μεμονωμένο δάνειο, στο πλαίσιο προγράμματος δανείων overnight, ύψους 47,9 δισ. δολαρίων.

Η Federal Reserve αποκάλυψε χθες τα ακριβή στοιχεία για 21.000 συναλλαγές υπό 11 διαφορετικά προγράμματα που πραγματoποιήθηκαν στο πλαίσιο των έκτακτων προγραμμάτων της κεντρικής τράπεζας για να εκτονωθεί η χρηματοπιστωτική κρίση.

Τα περισσότερα από αυτά τα προγράμματα ολοκληρώθηκαν στις αρχές του έτους.

Σημειώνεται ότι το αμερικανικό κογκρέσο υποχρέωσε τη Federal Reserve να προσδιορίσει τους παραλήπτες των 3,3 τρισ. δολαρίων από τα προγράμματα της κεντρικής τράπεζας.

Η Fed προσδιόρισε πως δεν έχει παρουσιαστεί καμιά ζημία από τα προγράμματα που έχουν αποδοθεί μέχρι σήμερα και δεν προβλέπεται ζημία ούτε από τα εκκρεμή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v