Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποζημίωση $1,3 δισ. από την SAP στην Oracle

Εις βάρος της SAP κατέληξε η μακρά δικαστική διαμάχη με την Oracle, με την γερμανική εταιρεία επιχειρηματικών λογισμικών προγραμμάτων να καταβάλει αποζημίωση 1,3 δισ. δολ, για παράνομη πρόσβαση και αντιγραφή λογισμικού

Αποζημίωση $1,3 δισ. από την SAP στην Oracle
Εις βάρος της SAP κατέληξε η μακρά δικαστική διαμάχη με την Oracle, με την γερμανική εταιρεία επιχειρηματικών λογισμικών προγραμμάτων να καταβάλει πρόστιμο 1,3 δισ. δολ. Η υπόθεση ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2007, όταν η αμερικανική εταιρεία κινήθηκε δικαστικά κατά της SAP, κατηγορώντας την για παράνομη πρόσβαση και αντιγραφή λογισμικού της.

Η απόφαση του δικαστηρίου της Καλιφόρνια, μετά από δίκη 11 ημερών, αποτελεί τη μεγαλύτερη στην ιστορία των πνευματικών δικαιωμάτων και ακολούθησε την παραδοχή της ενοχής εκ μέρους της SAP.

Η τελική διαμάχη αφορούσε την εκτίμηση του ύψους της ζημίας, καθώς η Oracle διεκδικούσε 1,65 δισ. δολαρίων, ενώ η SAP από την πλευρά της ανέφερε πως ζημία δεν υπερέβαινε τα 40 εκατ. δολάρια.

«Είμαστε, φυσικά απογοητευμένοι από αυτή την απόφαση και θα επιδιώξουμε κάθε δυνατή επιλογή, ακόμα και την άσκηση έφεσης», δήλωσε ο Bill Wohl της SAP.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v