ΔΝΤ:Στο 4,9% η πρόβλεψη για το διεθνές ΑΕΠ 2004

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναβάθμισε την εκτίμησή του για την ανάπτυξη του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά τη φετινή χρονιά στο 4,9% από 4,6%, σύμφωνα με δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας. Πρόκειται για τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 25 ετών.

ΔΝΤ:Στο 4,9% η πρόβλεψη για το διεθνές ΑΕΠ 2004
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναβάθμισε την εκτίμησή του για την ανάπτυξη του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά τη φετινή χρονιά στο 4,9% από 4,6%, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung που αναμεταδίδει το πρακτορείο AFX.

Πρόκειται για τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 25 ετών.Για το 2005, η πρόβλεψη του ΔΝΤ παραμένει αμετάβλητη στο 4,4%.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο διεθνής οργανισμός εκτιμά ότι η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 4,4% φέτος και 3,8% το 2005.

Η Ιαπωνία με ρυθμό 4,5% φέτος και 2,5% του χρόνου, η Κίνα με 9% φέτος και 7,5% του χρόνου και η ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης, η γερμανική με 1,8% φέτος και 1,9% του χρόνου.

Για το σύνολο της ευρωζώνης, η πρόβλεψη για την ανάπτυξη του ΑΕΠ αναβαθμίστηκε στο 2% από 1,7% στην προηγούμενη πρόβλεψη, ενώ η εκτίμηση για την επόμενη χρονιά παρέμεινε στο 2,3%.

Το ΔΝΤ θα δημοσιεύσει την επόμενη επίσημη έκθεσή του στα τέλη Σεπτεμβρίου. Πάντως σε ανεξάρτητη συνέντευξη που παρέθεσε στην εφημερίδα της Βαρκελόνης El Periodico, ο επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού Rodrigo Rato διατηρεί την πρόβλεψή του για την παγκόσμια ανάπτυξη στο 4,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v