Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ Βορείου και Νοτίου Κορέας

Η Βόρειος Κορέα εκτόξευσε περίπου 200 οβίδες εναντίον νησιού της Νοτίου Κορέας, στο σοβαρότερο επεισόδιο από το 1953. Δύο νεκροί, ενώ σπίτια τυλίγονται στις φλόγες και οι κάτοικοι εγκαταλείπουν το νησί.

Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ Βορείου και Νοτίου Κορέας
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε περίπου 200 οβίδες εναντίον νησιού της Νότιας Κορέας που βρίσκεται δυτικά της κορεατικής χερσονήσου στην Κίτρινη Θάλασσα, προκαλώντας την αντίδραση της Σεούλ, οι στρατιωτικές δυνάμεις της οποίας ανταπέδωσαν τα πυρά. Πρόκειται για το σοβαρότερο θερμό επεισόδιο από την εποχή του τερματισμού του πολέμου της Κορέας το 1953. Δύο νοτιοκορεάτες στρατιώτες σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν.

Όπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες, ο βομβαρδισμός συνεχίζεται εναντίον του νοτιοκορεατικού νησιού και έχουν καταρρεύσει ορισμένα κτίρια, ενώ οι κάτοικοι φέρονται να εγκαταλείπουν το νησί με τις βάρκες τους.

Πολλοί κάτοικοι και Νοτιοκορεάτες στρατιώτες έχουν τραυματιστεί. Το νοτιοκορεατικό τηλεοπτικό δίκτυο YTN μετέδωσε ότι οι τουλάχιστον 200 οβίδες του βορειοκορεατικού πυροβολικού προκάλεσαν τραυματισμούς μεταξύ των κατοίκων του νησιού και υλικές ζημιές.
Ο στρατός της Νότιας Κορέας έχει τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού και συγκαλείται έκτακτο υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας στη Σεούλ. Το επιτελείο του Προέδρου της Νότιας Κορέας συνεδριάζει σε υπόγειο καταφύγιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v