Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: 7 δισ. στερλίνες αρωγή στην Ιρλανδία

Οπως είχε προαναγγείλει, η Βρετανία θα διαθέσει περίπου 7 δισ. στερλίνες (11 δισ. δολ.) για να βοηθήσει την γειτονική της Ιρλανδία να επιλύσει την χρηματοοικονομική κρίση.

Βρετανία: 7 δισ. στερλίνες αρωγή στην Ιρλανδία
Η Βρετανία θα διαθέσει περίπου 7 δισ. στερλίνες (11 δισ. δολ.) για να βοηθήσει την γειτονική της Ιρλανδία να επιλύσει την χρηματοοικονομική κρίση.

Η Βρετανία έχει μεγάλα ανοίγματα στην Ιρλανδία, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι εύκολο για την κυβέρνηση να πείσει τους ψηφοφόρους να συμμετάσχουν στην ιρλανδική διάσωση, την ώρα που οι ίδιοι υφίστανται μεγάλη λιτότητα εξαιτίας των ελλειμμάτων του βρετανικού κράτους.

Η Βρετανία, που εξάγει περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες στην Ιρλανδία παρά στις Βραζιλία, Ρωσία, Κίνα και Ινδία μαζί, είχε δεσμευθεί ότι θα συμμετάσχει στην ιρλανδική διάσωση από την πρώτη στιγμή που συζητήθηκε η πιθανότητα προσφυγής σε μηχανισμό.

Ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν δήλωσε ότι η Βρετανία θα προσφέρει στην Ιρλανδία διμερή βοήθεια και επίσης θα τιμήσει τις δεσμεύσεις της ως μέλος του ΔΝΤ, αλλά δεν θέλει να συμμετάσχει στον μόνιμο μηχανισμό διάσωσης μελών της ευρωζώνης.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι η βρετανική βοήθεια ανέρχεται στα περίπου 7 δισ. στερλίνες.

Στον μηχανισμό Ε.Ε. - ΔΝΤ για την αρωγή της Ιρλανδιας έχει ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχει και η Σουηδία.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v