Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Haircut 80% στα ομόλογα της Anglo Irish Bank

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι κάτοχοι του 92% των τίτλων μειωμένης εξασφάλισης της Anglo Irish Bank λήξης του 2017, συμφώνησαν να λάβουν ετήσια χρεόγραφα εξασφαλισμένα από την κυβέρνηση, με haircut 80%.

Haircut 80% στα ομόλογα της Anglo Irish Bank
Σε σημαντικό haircut συμφώνησαν οι κάτοχοι του 92% τίτλων μειωμένης εξασφάλισης (subordinated bonds) της Anglo Irish Bank όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg. Πρόκειται για τίτλους λήξης 2017 και όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι κάτοχοί τους υπέκυψαν στις πιέσεις της κυβέρνησης του Δουβλίνου η οποία επιδιώκει την συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στο κόστος αναδιάρθρωσης του ιρλανδικού τραπεζικού κλάδου.

Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι τίτλων συνολικής αξίας 690 εκατ. ευρώ θα λάβουν 136,8 εκατ. ευρώ σε χρεόγραφα διασφαλισμένα από την ιρλανδική κυβέρνηση διάρκειας ενός έτους με απόδοση ίση με το τριμηνιαίο Euribor συν 375 μονάδες βάσης. Η συμφωνία αυτή ισοδυναμεί με ανταλλαγή 20 σεντ ανά ευρώ, όπως αναφέρει το Bloomberg.

«Τα ομόλογα μειωμένης εξάρτησης βρίσκονται σε κίνδυνο κάθε φορά που η κυβέρνηση εμπλέκεται στην κεφαλαιακή αναδιάρθρωση μίας τράπεζας» εξηγεί η Eleonore Lamberty της ING Bank και συμπληρώνει: «θα υπάρξει συσχετισμός σε όλες τις ιρλανδικές τράπεζες»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v