Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσετσενία: Αιματηρή επίθεση ενόπλων στη Βουλή

Τουλάχιστον 6 νεκροί φαίνεται πως είναι ο τραγικός απολογισμός από την επίθεση στο κοινοβούλιο της Τσετσενίας. Ο Πρόεδρος Kadyrov δήλωσε πως η επιχείρηση έχει λήξει με απελευθέρωση όλων των βουλευτών.

Τουλάχιστον 6 νεκροί φαίνεται πως είναι ο τραγικός απολογισμός από την επίθεση στο κοινοβούλιο της Τσετσενίας, εκ των οποίων δύο φρουροί ασφαλείας και ένας δημόσιος υπάλληλος.

Τα πρακτορεία κάνουν λόγο για δύο καμικάζι που ανατινάχθηκαν έξω από το κτίριο της Βουλής αλλά και για ένοπλους αντάρτες που εισέβαλαν με πυροβολισμούς στο κοινοβούλιο του Γκρόζνι, κρατώντας μάλιστα για κάποιο χρονικό διάστημα αδιευκρίνιστο αριθμό ομήρων.

Ο Πρόεδρος της Τσετσενίας, κ. Ramzan Kadyrov, δήλωσε ότι η επιχείρηση έχει λήξει και πως όλοι οι αντάρτες είναι νεκροί. "Το αποτέλεσμα των συντονισμένων μας δράσεων και της ειδικής επιχείρησης που διήρκεσε 15 - 20 λεπτά ήταν η εξόντωση των ενόπλων και η απελευθέρωση των βουλευτών και του προσωπικού", δήλωσε.

Το πρακτορείο Ria, επικαλούμενο πηγή από τις τοπικές αρχές ασφαλείας, μετέδωσε: "Την ώρα που προσέρχονταν οι βουλευτές με τα οχήματά τους, εισήλθε στον χώρο της Βουλής και ένα Ι.Χ. με αντάρτες. Ένας εξ αυτών ανατινάχθηκε επιτόπου και άλλοι δύο ή τρεις εισέβαλαν στο κτίριο του κοινοβουλίου. Ακολούθησαν πυροβολισμοί".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v