Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Apple: Σε επίπεδα-ρεκόρ τα έσοδα και η κερδοφορία

Εκτίναξη εσόδων κατά 67% και κέρδη-ρεκόρ ανακοίνωσε η Apple για το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους. Οι εκτιμήσεις της εταιρίας για το τρίτο τρίμηνο, ωστόσο, δεν ανταποκρίνονται στις υψηλές προσδοκίες της αγοράς.

Apple: Σε επίπεδα-ρεκόρ τα έσοδα και η κερδοφορία
"Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε έσοδα που ξεπερνούν τα 20 δισ. δολάρια και κέρδη μετά φόρων άνω των 4 δισ. δολαρίων - και τα δύο σε ιστορικά υψηλά επίπεδα", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, κ. Steve Jobs. "Οι πωλήσεις 14,1 εκατ. iPhone υπερέβησαν κατά 91% τις αντίστοιχες περυσινές ", συμπλήρωσε.

Πάντως, ακόμη και αυτά τα αποτελέσματα-ρεκόρ που ανακοίνωσε η Apple για το τέταρτο τρίμηνο επισκιάστηκαν από τη δυσμενέστερη πρόβλεψη για το τρέχον τρίμηνο, με αποτέλεσμα η τιμή της μετοχής να καταγράφει απώλειες μεγαλύτερες του 6% στην ηλεκτρονική διαπραγμάτευση μετά το κλείσιμο της Wall Street.

Τα κέρδη της Apple άγγιξαν τα 4,32 δισ. δολ. ή 4,64 δολ. ανά μετοχή για το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους, από 2,53 δισ. δολ. ή 2,77 δολ. ανά μετοχή την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Ως προς την κερδοφορία, τα αποτελέσματα είναι ανώτερα των εκτιμήσεων για 4,03 δολ. ανά μετοχή. Τα έσοδα της Apple εκτινάχθηκαν κατά 67% στα 20,3 δισ. δολ.

Για το τρέχον τρίμηνο, ωστόσο, η Apple προβλέπει κέρδη 4,80 δολ. ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές -βάσει δημοσκόπησης του Bloomberg- προέβλεπαν 5,03 δολ. ανά μετοχή.




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v