Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Philips: "Επιφυλακτικότητα" για το δ΄ τρίμηνο

Παρά τον τριπλασιασμό της κερδοφορίας της κατά το τρίτο τρίμηνο, η Philips δηλώνει "επιφυλακτική" ως προς τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου, με αποτέλεσμα την "ελεύθερη πτώση" στη μετοχή της.

Philips: Επιφυλακτικότητα για το δ΄ τρίμηνο
Βουτιά της τάξεως του 4% καταγράφει η μετοχή της Philips Electronics, η οποία, αν και ανακοίνωσε σχεδόν τριπλασιασμό των κερδών της για το τρίτο τρίμηνο, εμφανίστηκε επιφυλακτική για την πορεία της κερδοφορίας της κατά το τέταρτο τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, η Philips ανακοίνωσε αύξηση κερδών στα 524 εκατ. ευρώ για το τρίτο τρίμηνο έναντι 174 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009. Οι πωλήσεις της ενισχύθηκαν κατά 9,16%, στα 6,16 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ίδιας της εταιρίας, η βελτίωση των πωλήσεων αλλά και η μείωση του κόστους λειτουργίας ήταν οι βασικοί παράγοντες για την ισχυρή βελτίωση της κερδοφορίας.

Παρ' όλα αυτά, και "δεδομένων του οικονομικού κλίματος αβεβαιότητας και της ευάλωτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε αρκετές από τις αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε, τηρούμε επιφυλακτική στάση ως προς την πορεία των εσόδων κατά το τέταρτο τρίμηνο", ανέφερε η Philips.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v