Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατέρρευσαν τα σχέδια κοινοπραξίας BHP-Rio Tinto

Επισήμως, η BHP Billiton και η Rio Tinto εγκαταλείπουν τα σχέδια δημιουργίας της μεγαλύτερης εξαγωγικής εταιρίας σιδηρομεταλλευμάτων παγκοσμίως λόγων των εμποδίων που έθεσαν οι αρχές ανταγωνισμού σε ΕΕ, Ασία και Αυστραλία.

Κατέρρευσαν τα σχέδια κοινοπραξίας BHP-Rio Tinto
Και επισήμως ανακοινώθηκε ότι οι δύο μεταλλευτικοί κολοσσοί, η BHP Billiton και η Rio Tinto, εγκαταλείπουν τα σχέδια συνεργασίας τους λόγω εμποδίων από τις αρχές ανταγωνισμού στην Ευρώπη, στην Ασία και στην Αυστραλία.

Οι δύο εταιρίες είχαν ανακοινώσει τα σχέδια κοινοπραξίας ύψους 119 δισ. δολ. τον Ιούνιο του 2009, με στόχο τη δημιουργία της μεγαλύτερης εταιρίας εξαγωγής σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο. Οι αρχές ανταγωνισμού εξέφρασαν σοβαρές ανησυχίες για το ενδεχόμενο στρέβλωσης των τιμών των σιδηρομεταλλευμάτων.

Όπως δήλωσε και ο κ. Marius Kloppers, διευθύνων σύμβουλος της BHP, οι δύο εταιρίες προσπαθούσαν για την ολοκλήρωση της συμφωνίας μέχρι και την τελευταία στιγμή επειδή προέβλεπαν εξοικονόμηση κόστους λειτουργίας έως και 10 δισ. δολ. "Παρ' όλα αυτά, πλέον είχε καταστεί ξεκάθαρο ότι αυτή η συμφωνία δεν θα είχε τις απαραίτητες εγκρίσεις για να ολοκληρωθεί".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v