Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η CNOOC προσφέρει 1,1 δισ. για Chesapeake

Η κορυφαία εταιρία πετρελαίου της Κίνας, CNOOC, συμφώνησε να διαθέσει 1,1 δισ. δολάρια για μερίδιο σε αμερικανική επιχείρηση ορυκτών καυσίμων και αερίου, «δοκιμάζοντας ξανά τα νερά» των αμερικανικών επενδύσεων.

Η CNOOC προσφέρει 1,1 δισ. για Chesapeake
Η κορυφαία εταιρία πετρελαίου της Κίνας, CNOOC, συμφώνησε να διαθέσει 1,1 δισ. δολάρια για μερίδιο σε αμερικανική επιχείρηση ορυκτών καυσίμων και αερίου, «δοκιμάζοντας τα νερά» των εξαγορών στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά την αποτυχημένη προσφορά της για την Unocal το 2005.

Η μετοχή της εκτινάχθηκε σε υψηλό τριών ετών μετά την είδηση της συμφωνίας με την Chesapeake Energy Corp, καθώς φαίνεται ότι αυτό το deal θα είναι η αρχή πιο δραστήριων εξαγορών, όσο η Κίνα προσπαθεί να αντεπεξέλθει στις επιθετικές προβλέψεις ανάπτυξης της ζήτησης από την οικονομία της.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η CNOOC θα «χτυπήσει» στις πισσώδεις άμμους του Καναδά και τα βαθιά νερά της Βραζιλίας, ενώ ελκυστικές εμφανίζονται και η Νιγηρία και η Αγκόλα.

Η καναδέζικη Opti Canada και η ανταγωνιστική της Nexen Inc, έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον της CNOOC, πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τραπεζίτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v