Η Citigroup ”φλερτάρει” την Barclay’s;

Με εκτίναξη 11% αντέδρασε η μετοχή της Barclay’s σε δημοσίευμα που αναφέρει ότι η τρίτη μεγαλύτερη βρετανική τράπεζα θα δεχτεί προσφορά από τη Citigroup. Αρνήθηκαν να σχολιάσουν οι εκπρόσωποι των δύο τραπεζών.

Η Citigroup ”φλερτάρει” την Barclay’s;
Με εκτίναξη 11% αντέδρασε η μετοχή της Barclay’s σε δημοσίευμα που αναφέρει ότι η τρίτη μεγαλύτερη βρετανική τράπεζα θα δεχτεί προσφορά από τη Citigroup.

Η ιστοσελίδα της εφημερίδας ”Guardian” αναφέρει ότι η νeοϋρκέζικη Citigroup θα καταθέσει προσφορά για 700 πένες ανά μετοχή, παραθέτοντας πληροφορίες παραγόντων που τηρούν την ανωνυμία τους.

Τόσο ο εκπρόσωπος της Citigroup όσο και της Barclay’s αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Η μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο Citigroup έχει γνωστοποιήσει την πρόθεσή της να διπλασιάσει το μερίδιο των εσόδων από τη λιανική τραπεζική αγορά εκτός Βορείου Αμερικής στο 50%, μέσω της επέκτασης σε χώρες όπως η Βρετανία, η Γερμανία, η Βραζιλία και η Ρωσία.

Ο επικεφαλής διεθνών επιχειρήσεων του ομίλου, Deryck Maughan, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ”θα κάνει εξαγορές όταν έρθει η κατάλληλη ευκαιρία” και ονόμασε την Αγγλία ως έναν από τους 13 βασικούς ”στόχους” του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v