BASF και Shell πωλούν την μονάδα χημικών

Η BASF και Shell θα διαθέσουν στα τέλη του μήνα προς πώληση την κοινοπραξία πετροχημικών προϊόντων Basell την οποία κατέχουν από κοινού, πραγματοποιώντας την μεγαλύτερη δημοπρασία επιχείρησης χημικών προϊόντων στην ιστορία.

BASF και Shell πωλούν την μονάδα χημικών
Η BASF και Shell θα διαθέσουν στα τέλη του μήνα προς πώληση την κοινοπραξία πετροχημικών προϊόντων Basell που κατέχουν από κοινού, στην μεγαλύτερη δημοπρασία επιχείρησης χημικών προϊόντων στην ιστορία.

Η Basell αποτιμάται στα 6 δισ. ευρώ και η ενδεχόμενη πώλησή της είναι μια από τις πολλές που δρομολογεί η πετρελαϊκή βιομηχανία, προκειμένου να αξιοποιήσει την άνοδο των τιμών χημικών εμπορευμάτω,ν πουλώντας περιουσιακά στοιχεία που δεν εντάσσονται στις βασικές τους δραστηριότητες.

Η Basell επέστρεψε σε κερδοφορία κατά το α’ εξάμηνο του έτους χάρη στην αύξηση της βιομηχανικής ζήτησης και την εκτίναξη των τιμών των εμπορευμάτων, μετά από ζημιές της τάξης των 5,7 δισ. ευρώ στον περσινό τζίρο.

Η BASF και η Shell έχουν δηλώσει ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε εισαγωγή της επιχείρησης στο χρηματιστήριο ή και να κρατήσουν την εταιρία, αλλά παρατηρητές αναφέρουν ότι η πιο πιθανή λύση είναι να έχει πωληθεί η μονάδα μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους.

Οι πολυολεφίνες που παρασκευάζει η Basell αποτελούν το βασικό ”συστατικό” της βιομηχανίας πλαστικών προϊόντων, καθώς χρησιμοποιούνται ευρύτατα στην κατασκευή εξαρτημάτων αυτοκινήτων, προϊόντων συσκευασίας, ινών και καταναλωτικών αγαθών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v