Αισθητή βελτίωση κερδών για Axa, Munich Re

Εκτίναξη κερδών εμφάνισε η Axa για το α’ εξάμηνο του έτους, ανακοινώνοντας την πρόθεση εξαγοράς του υπολοίπου μεριδίου της στην ασιατική της μονάδα. Αύξηση κερδών β’ τριμήνου και για την Munich Re.

Αισθητή βελτίωση κερδών για Axa, Munich Re
Η Axa, δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική της Ευρώπης, ανακοίνωσε εκτίναξη στα κέρδη α’ εξαμήνου, χάρη στην αύξηση της ζήτησης για τα συνταξιοδοτικά της προγράμματα, ενώ παράλληλα προσέφερε 3,1 δισ. δολ. Αυστραλίας για την εξαγορά όσου μεριδίου δεν κατέχει ήδη στην ασιατική μονάδα της, προκειμένου να επιταχυνθεί η ανάπτυξη στην περιοχή.

Τα καθαρά κέρδη του ομίλου αυξήθηκαν στα 1,44 δισ. ευρώ από 209 εκατ. ευρώ, περισσότερο δηλαδή από τα 1,13 δισ. ευρώ που περίμεναν οι αναλυτές βάση δημοσκόπησης του Bloomberg.

Τα λειτουργικά κέρδη, που δεν περιλαμβάνουν τις μεταβολές στις αξίες των επενδύσεων και τις δαπάνες που σχετίζονται με εξαγορές, αυξήθηκαν 32% στα 1,44 δισ. ευρώ, με τα κέρδη από τις ασφάλειες ζωής και τις αποταμιεύσεις βελτιωμένα κατά 25%.

Η Munich Re, μεγαλύτερη εταιρία αντασφαλίσεων στον κόσμο ανακοίνωσε εκτίναξη κερδών β’ τριμήνου, καθώς ευνοήθηκε από τις αυξήσεις των τιμών, οι οποίες έχουν υπερδιαπλασιαστεί στην τελευταία τριετία.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 628 εκατ. ευρώ από 28 εκατ. ευρώ, παραπάνω από τα 535 εκατ. ευρώ που περίμεναν οι αναλυτές. Οι καθαρές προμήθειες αυξήθηκαν στα 9,1 δισ. ευρώ.

Στόχος του ομίλου για το σύνολο του έτους είναι κέρδη 2 δισ. ευρώ, καθώς η ανάκαμψη των χρηματιστηρίων και η αύξηση των επιτοκίων βοηθά την εταιρία να ανακάμψει από τις ζημιές της περασμένης χρονιάς. Η Munich Re αύξησε τις τιμές κατά 9% όταν ανανέωσε τα συμβόλαια στο ξεκίνημα του χρόνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v