Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Φόβοι για νέα τραπεζική διάσωση

Οι βρετανικές τράπεζες ενδεχομένως να χρειαστούν και νέα επιχείρηση κρατικής διάσωσης και οι δανειακές τους ανάγκες μπορεί να φτάσουν στα 25 δισ. στερλίνες (39 δισ. δολ.) τον μήνα, σύμφωνα με thinktank.

Βρετανία: Φόβοι για νέα τραπεζική διάσωση
Οι βρετανικές τράπεζες ενδεχομένως να χρειαστούν και νέα επιχείρηση κρατικής διάσωσης και οι δανειακές τους ανάγκες μπορεί να φτάσουν στα 25 δισ. στερλίνες (39 δισ. δολ.) τον μήνα, σύμφωνα με εκτίμηση thinktank.

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας πάντως, κ. George Osborne, διασκέασε κάθε προοπτική να υλοποιηθεί ένα τέτοιο σενάριο.

Το ανεξάρτητο thinktank, το New Economics Foundation (NEF), ανακοίνωσε ότι μελέτησε τα δεδομένα της κεντρικής τράπεζας και συμπέρανε ότι πολλές βρετανικές τράπεζες μοιάζουν να βρίσκονται λίγα βήματα πριν έναν «γκρεμό χρηματοδότησης», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έρευνά του με τίτλο «Πού πήγαν τα χρήματά μας;».

Οι βρετανικές τράπεζες έχουν διορία έως τον Ιανουάριο 2012 για να αποπληρώσουν 185 δισ. στερλίνες τις οποίες δανείστηκαν από την Bank of England με αντίκρισμα μη ρευστοποιήσιμα ενεργητικά, κυρίως στεγαστικής πίστης, ύψους 287 δισ. στερλινών.

Προβλέπεται να πιεστούν επιπλέον από τις νέες ρυθμίσεις της Βασιλείας ΙΙΙ και την αυστηροποίηση των απαιτήσεων κεφαλαιακής επάρκειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v