HSBC: Αύξηση κερδών 55% στο εξάμηνο

Κέρδη ρεκόρ κατέθεσε για το α’ εξάμηνο του έτους η HSBC, χάρη κυρίως στα αποτελέσματα της μονάδας της Household, που δανειοδοτεί άτομα με δυσμενές πιστωτικό παρελθόν.

HSBC: Αύξηση κερδών 55% στο εξάμηνο
Κέρδη ρεκόρ κατέθεσε για το α’ εξάμηνο του έτους η HSBC, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα βάση κεφαλαιοποίησης, χάρη κυρίως στην ύψους 15,5 δισ. δολαρίων εξαγορά της Household International.

Τα καθαρά κέρδη του οίκου αυξήθηκαν 55% στα 6,35 δισ. δολ. ή 58 σεντς ανά μετοχή έναντι 4,1 δισ. δολ. ή 40 σεντς ανά μετοχή στην αντίστοιχη περίοδο πέρσι. Οι αναλυτές, βάση δημοσκόπησης του πρακτορείου Bloomberg, περίμεναν κέρδη 5,26 δισ. δολ.

Με την εξαγορά πέρσι τον Μάρτιο της Household, οίκου που παραχωρεί δάνεια σε άτομα με δυσμενές πιστωτικό παρελθόν, η HSBC διπλασίασε τα έσοδά της από τις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα αυτά πλέον να καταλαμβάνουν το 30% του συνολικού της τζίρου.

Η HSBC επιπλέον προχωρά σε περικοπές των δαπανών στην Household, ενώ παράλληλα ευνοείται από τη βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ και την βελτίωση της απασχόλησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v